Valge šokolaadi-hapukoorekook

Valge šokolaadi-hapukoorekook

Valge šokolaadi-hapukoorekook

Valge šokolaadi-hapukoorekook

Valge šokolaadi hapukoorekook on üks mõnusalt rammus ja hõrk suutäis.

8 portsjonit
8 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

200 g
digestive küpsiseid
80 g

täidis

100 g
100 g
150 g
valget šokolaadi
230 g
500 g
5 tk
muna
15 g
vanillisuhkrut
100 g
suhkrut
3 spl
nisujahu

kate

230 g

serveerimiseks

maasikaid

Valmistamine

  1. Kata 24cm suuruse lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
  2. Kuumuta ahi 155 kraadini ja aseta kuumakindel veeanum koos veega ahju alumisele siinile.
  3. Koogipõhja jaoks purusta küpsised ja sulata või ning sega see kausis omavahel läbi. Suru see koogivormi põhjale ja külmkappi tahenema.
  4. Täidise jaoks kuumuta kastrulis koor ja või keemiseni, eemalda tulelt. Tükelda šokolaad peeneks ja pane see suurde kaussi. Vala šokooladile juurde kuum koore ja või segu ning sega see ühtlaseks massiks. Seejärel lisa juurde vaniljepuding, hapukoor, suhkrud, kanamunad ja seejärel lase saumikseriga ühtlaseks massiks. Viimasena lisa nisujahu ja lase uuesti saumikseriga ühtlaseks massiks.
  5. Vala saadud segu küpsisepõhjale ja küpseta 155 kraadi juures umbes 45 minutit või kuni segu on enamvähem hüübinud.
  6. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Kata kook 1 paki vaniljepudinguga ning küpseta 220 kraadises ahjus 5 minutit veel.
  7. Seejärel eemalda kook ahjust ja jahuta täielikult. Serveeri kooki külmakapi külmalt ja järgmisel päeval.
  8. Eemalda ettevaatlikult koogivorm ja serveeri kooki maasikatega.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.