Šokolaadipudingu täidisega puffid

Šokolaadipudingu täidisega puffid

Šokolaadipudingu täidisega puffid

Šokolaadipudingu täidisega puffid

Need krõbeda katte ja šokolaadipudingu täidisega puffid näevad välja nagu pisikesed kõrvitsad ja sobivad hästi Halloweeni tähistama!

10 portsjonit
2 h
11 rating

Koostisosad10 portsjonit

Keedutainas

130 g
vett
115 g
100 g
1 näputäis
soola
1 tl
suhkrut
120 g
nisujahu
4 tk
muna

Krõbe kate

50 g
60 g
nisujahu
60 g
suhkrut

Täidis

345 g
400 ml
100 g
tume šokolaad

Katteks („kõrvitsa varre“ jaoks)

50 g
tume šokolaad

Valmistamine

  1. Alusta krõbeda katte tegemisest. Selle jaoks sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa toasoe Alma või ja sega ühtlaseks tainapalliks. Suru saadud tainas kahe küpsetuspaberi lehe vahele ja rulli kergelt laiali nii, et tainas jääb umbes 0,5 cm paksuselt. Aseta kahe paberi vahel tainaleht külmkappi ootele.
  2. Keedutaina valmistamiseks vala potti vesi, piim, suhkur ja sool. Lisa võitükid ja kuumuta keemiseni. Kui vee-piima-võisegu on keema läinud, siis tõsta pott tulelt kõrvale ja sõelu kiirelt sisse jahu. Jahu lisamine proovi võimalikult kiiresti teha ja sega siis puulusikaga kuni moodustub tainapallike.
  3. Tõsta pott tulele tagasi ja kuumuta tainapallikest 5-6 minutit keskmisel kuumusel samal ajal seda puulusikaga kogu aeg segades.
  4. Jäta nüüd tainapall umbes 10 minutiks jahtuma.
  5. Kui tainapall on veel kergelt leige, siis hakka ükshaaval mikserdades lisama mune.
  6. Tõsta nüüd keedutainas tähekujulise otsikuga pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 4 cm läbimõõdused „pallikesed“. Jäta iga pallikese vahele vähemalt 2 cm kerkimisruumi.
  7. Nüüd võta külmkapist välja krõbeda katte tainas ja lõika välja umbes 3 cm läbimõõduga ringid. Aseta need keedutainast pallikeste peale katteks. Kate küpseb ja sulab ahjus puffi peale ilusti laiali. Küpseta 185 kraadises ahjus 35-40 minutit (pöördõhk) kuni puffid on õhku täis kerkinud ja pealt ilusad kuldsed. Lase jahtuda.
  8. Täidise valmistamiseks tükelda šokolaad ja sulata koos 100 ml koorega kuumaveevannil. Lase jahtuda. Seejärel vahusta 300 ml koort kergete vahutippude tekkimiseni ja hakka siis järk-järgult pudingut lisama. Vahusta kuni saad koheva kreemi.
  9. Nüüd lõika jahtunud puffidelt õrnalt kaas pealt ära.
  10. Tõsta seest tühja puffi sisse kõigepealt 1-2 tl sulašokolaadi ja seejärel pritsi sisse pudingukreem.
  11. Kõrvitsa varte jaoks sulata šokolaad vesivannil ja vala sulašokolaad väikeste paksude triipudena küpsetuspaberile jahtuma. Lase külmas taheneda.
  12. Lõpuks tõsta puffidele kaas peale tagasi ja pista iga puffi tippu üks šokolaadist vars. Puista üle tuhksuhkru ja pähklipuruga ning naudi!
  13. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.