Sinimerekarbid särtsaka maitsevõiga

Sinimerekarbid särtsaka maitsevõiga

Sinimerekarbid särtsaka maitsevõiga

Sinimerekarbid särtsaka maitsevõiga

5 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

Maitsevõi:

1 pakk
2
küüslauguküünt
1 tl
hakitud tüümianilehti
2 spl
hakitud petersellilehti
½ tl
jahvatatud tšillit (soovi korral)
2 spl
peeneks hakitud päikesekuivatatud tomateid
1 tl
soolahelbeid

Lisaks:

1 ½ kg
värskeid sinimerekarpe
3 dl
kuiva valget veini
serveerimiseks saia ja sidrunisektoreid

Valmistamine

  1. Maitsevõi valmistamiseks lase võil toatemperatuuril pehmeks muutuda. Klopi hoolega sekka läbi küüslaugupressi surutud küüslauguküüned, hakitud ürdid, sool, päikesekuivatatud tomatid ja tšilli, kui seda kasutad.
  2. Jaga kogus kaheks ja rulli või köögikile või küpsetuspaberit kasutades, u 3-4 cm läbimõõduga “vorstikesteks”. Keera kile või paberi osad kinni ja aseta pakid umbes pooleks tunniks külmikusse, kuni need on tahenenud.
  3. Sinimerekarpide valmistamiseks loputa ja puhasta karbid – eemalda karbiservadest “habe” ja jäta kõrvale kõik katkised karbid (hiljem juba valmis keedetud karpidest jäta söömata aga need karbid, mis ei ole avanenud).
  4. Kuumuta suuremas potis u 50 g võid (ca pool ühest maitsevõipakist), kuni see on aromaatne ja lisa vein. Lase keema tõusta ja lase vedelikul paari minuti jooksul maitselt tugevamaks muliseda.
  5. Lisa merekarbid, kata pott kaanega ja keeda u 5 minutit, vahepeal kas raputades või kiirelt segades, et kõik karbid maitsva leemega ikka kaetud saaksid. Lisa valmis potitäiele veel paar viilu maitsevõid ja serveeri koos värske saia, järele jäänud maitsevõi ja sidruniviiludega.
  6. Kui maitsevõid jääb järele, säilita seda pakina külmikus ja kasuta paari päeva jooksul või pista hoopis sügavkülmikusse ning kasuta ära kuu jooksul – võid seda lisada näiteks pastale, anda viimase lihvi ahjukalale või kasutada hoopis soojade juustusaiade valmistamisel.
  7. Retsepti autor: Britt Paju

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.