Seemne-jõhvika karask

Seemne-jõhvika karask

Seemne-jõhvika karask

Seemne-jõhvika karask

Mõnus seemnene karask, mille maitsekombinatsioonid on lõputud! Kaunista karaskit nii soolase kui magusaga ja naudi kogu päeva vältel. Imeline kiire kõhutäis!

5 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

50 g
1 tl
roosuhkrut
¼ tl
soola
1 tk
muna
150 g
odrajahu
100 g
nisujahu
1 tl
küpsetuspulbrit
200 g
250 ml
50 g
kuivatatud jõhvikaid
1 tk
leiva-seemnesegu

Valmistamine

  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vispelda kausis kohupiim, piim, muna, sool-suhkur. Teised kausis sega kuivained.
  2. Sega kohupiimasegu hulka kuivainete segu, seejärel või, sega korralikult. Lisa seemnesegu ja jõhvikad, sega uuesti kergelt läbi, et seemned ja jõhvikad jaotuksid ühtlaselt.
  3. Pane segu vormi (hea on leivavorm), mis on eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45-55 minutit või kuniks koorik on pealt kuldne. Ahjust välja võttes lase karaskil vormis umbes 15 -20 minutit jahtuda. Maitseb parimalt soojalt!
  4. soovitus

  5. Kui oled magusa ja soolase kombinatsiooni armastaja siis see nipp, mis selle maitsekombo lausa taevlikuks teeb on just sulle! Määri soojale karaskile ürdivõid ja pane peale viil Forte juustu.
  6. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.