Purukook keedukreemiga

Purukook keedukreemiga

Purukook keedukreemiga

Purukook keedukreemiga

Kes meist ei armastaks keedukreemi? Selles on killuke nostalgiat ja kuhjaga häid maitseid. See purukook meeldib kindlasti kõigile napoleoni koogi fännidele – rohket keedukreemi, kiht purukatet ja veidi tainapõhja. Valmista näiteks seda kooki mõneks eriliseks tähtpäevaks, kuid loomulikult võib seda ka niisama mistahes päeval valmistada!

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

kreem

200 ml
800 ml
1 tk
Sidruni riivitud koor
6 tk
Munakollast
25 g
Nisujahu
25 g
Maisitärklist
200 g
Suhkrut
1 tl
Vanillisuhkrut

purutainas

200 g
Nisujahu
25 g
Suhkrut
½ tl
Küpsetuspulbrit
¼ tl
Soola
180 g

Valmistamine

  1. kreem

  2. Kreemi valmistamiseks pane vahukoor, piim ja sidrunikoor paksupõhjalisse potti ning kuumuta keemiseni.
  3. Pane ülejäänud komponendid kaussi, lisa paar lusikatäit kuumutatud piimasegu ja vispelda ühtlaseks seguks, vajadusel lisa täiendavalt pisut piimasegu, et saavutaksid ilusti voolava munasegu.
  4. Samal ajal, kui piimasegu kuumutad, nirista valminud munasegu selle hulka. Vispelda ise samal ajal korralikult, et valmiv kreem tükki ei tõmbuks. Vispelda kreemi paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
  5. purutainas

  6. Tõsta kuivained kaussi, lisa või ja näpi tainas purutaoliseks massiks. Väldi ülesegamist, et segu ühtlaseks tainaks ei muutuks. Segu peab jääma purutaoline!
  7. Tõsta umbes 2/3 valminud purutainast küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (Ø22cm). Vala vormi kreemitäidis ja raputa peale ülejäänud purutainas.
  8. Küpseta kooki 175 kraadi juures 1 tund.
  9. Seejärel lülita ahi välja ja lase koogil veel umbe 30 minutit järelküpseda (suletud ahjuuksega). Tõsta kook ahjust, lase pisut jahtuda ning tõsta kook külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Kaunista kook vahetult enne serveerimist
  10. retsepti autor

  11. Ragne Värk
  12. PS! Loe, mis nippe andis Ragne koogi valmistamiseks: "Koogi valmistamisel tasub siis meeles pidada paari asja. Esiteks peab keedukreemine täidis piisavalt läbi küpsema, samas ei tohiks see üle küpseda. Seetõttu jäta koogike kindlasti peale küpsetamist ahju järelvalmima, nagu olen retseptis soovitanud. Teiseks soovitan ma KINDLASTI selle koogi vähemalt 1 või isegi 2 päeva varem valmis teha. Nimelt on see küpsetis parim külmkapikülmalt. Seega peale järelküpsemist ahjus tõsta kook toatemperatuurile jahtuma ja seejärel aseta külmkappi tahenema. Kooki serveeri, kui see on ööpäev külmkapis seisnud. Pole hullu, kui seda kooki ülejärgmisel päeval pärast küpsetamist serveerid. Külmkapis seisab see ilusti ja muutub täpselt selliseks, nagu vaja."

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.