Ploomi-tosca kohupiimaga

Ploomi-tosca kohupiimaga

Ploomi-tosca kohupiimaga

Ploomi-tosca kohupiimaga

Kui klassikalises Tosca koogis kohtub mahlane keeksikiht krõbeda mandlikihiga, siis selles armastatud koogiretseptis saavad kokku võrratult mahlased ploomid ja Alma traditsioonilise kohupiim.

8 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

150 g
2 tk
muna
200 g
1 ½ dl
suhkrut
2 ½ dl
jahu
1 ½ tl
küpsetuspulbrit
1 tl
vanillisuhkrut
800 g
ploome
¼ tl
kardemoni

Mandlikate

75 g
mandlilaaste
50 g
võid
¾ dl
suhkrut
¼ dl
fariinisuhkrut
1 spl
jahu

Valmistamine

  1. Sulata või ja lase jahtuda.
  2. Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavahule kohupiim, või, vanillisuhkur ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks ja aja tainas võiga määritud, u 24 cm läbimõõduga sügavama koogivormi põhjale laiali.
  3. Lõika ploomid sektoriteks ja suru need tainasse. Puista ploomidele teelusikajagu suhkrut ja veidi kardemoni ning küpseta 180-kraadise ahju alumises osas u 20 minutit, kuni kook on veidi kerkinud ja jumet võtnud.
  4. Sega potis mandlilaastud, suhkrud, jahu ja või ning kuumuta tasasel tulel paar-kolm minutit, kuni saad ühtlase segu, mis kergelt paksenema asub. aja saadud segu mööda koogipinda supilusika abil laiali ja küpseta kooki ahju keskmises osas veel u 15 minutit või kuni kate on kena ja karamelline.
  5. Lase koogil enne sööma asumist ja lahti lõikamist täielikult jahtuda.
  6. Retsepti autor:

  7. Britt Paju

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.