Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Kui šokolaadimunad lihavõttepühade puhul üles leitud, kasuta neid ühe uhke koogi kaunistamiseks. Mõnusalt šokolaadine ja erilise nüansi annab koogile muidugi Alma traditsiooniline kohupiim.

8 portsjonit
24 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

Koogipõhi

180 g
Vormiküpsiseid
70 g

Kate

2 pakk
200 g
Valget šokolaadi
Poole sidruni riivitud koor
3 dl
½ dl
Kuivatatud jõhvikaid
½ dl
Külmutatud vaarikaid
½ dl
Hakitud mandleid või pistaatsiapähkleid
5 tk
Poolikut konservaprikoosi

Kaunistuseks

Šokolaadimune
Külmkuivatatud vaarikaid
Mündilehti
Soovi korral:
100 g
1 dl

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sulata või ning sega ühtlaseks.
  2. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22 cm läbimõõduga vedrukinnitusega koogivormi põhjale.
  3. Kuumuta 1 dl vahukoort potis keemiseni ja lisa hakitud šokolaad. Sega madalal kuumusel ainult niikaua, kuni šokolaad on täielikult sulanud ja tõsta tulelt.
  4. Sega sulanud šokolaad kohupiimaga ja lisa juurde hakitud mandlid või pähklid, tükeldatud konservaprikoosid ja jõhvikad ning riivitud sidrunikoor.
  5. Vahusta koor ja sega kohupiima-šokolaadiseguga ning lisa ettevaatlikult segades ka külmutatud vaarikad.
  6. Vala saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja lase üle öö tahenda ja maitsestuda.
  7. Serveerimiseks eemalda kook vormist ja tõsta vaagnale.
  8. Tiri külgedelt ettevaatlikult maha küpsetuspaber.
  9. Soovi korral kaunista tordipritsi abil koogiääred (sega kohupiim vahustatud koorega) ning tõsta koogile uhkelt šokolaadimune ja külmkuivatatud vaarikaid ning piparmündioksi.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.