Napoleoni tort

Napoleoni tort

Napoleoni tort

See retsept on lihtsam ja kiirem versioon vanast ja armastatud klassikust. Mõnusalt kreemine ning nostlagiat täis Napoleoni tort - ideaalne igaks tähtpäevaks.

12 portsjonit
3 h
00 ratings

Koostisosad12 portsjonit

Põhjad (12tk)

350 g
Nisujahu
250 g
250 g
1 näputäis
Sool

Kreem

1 l
4 tk
Muna
2 dl
Suhkrut
4 spl
Nisujahu
3 tl
Vanillisuhkrut
3 spl
Brändi, konjak või Vana Tallinna liköör

Vahele

2 dl
Meelepärast haput moosi

Valmistamine

  1. Taigna valmistamiseks sega omavahel toasoe või, hapukoor, sool ja jahu. Sõtku kõik kiirelt kokku üheks tainapalliks ja aseta tunniks külmkappi.
  2. Samal ajal valmista kreem. Selleks vahusta omavahel munad, suhkur, jahu ja 2 dl piima. Ülejäänud piim (8 dl) vala potti ja kuumuta keemiseni. Lisa kuumale piimale muna-piima-suhkru-jahusegu. Kuumuta kreemi pidevalt vispliga segades, paksenemiseni. Kreem peaks jääma lõpuks natuke paksema konsistentsiga kui hapukoor. Jahuta kreem külma vee vannil ning lisa vanillisuhkur ja alkohol.
  3. Jaota tainas kaheksaks võrdseks palliks. Neli tainapalli pane külma tagasi ja võta välja siis, kui esimesed neli on rullitud. Rulli iga tainapall jahusel küpsetuspaberil umbes 28 cm läbimõõduga ja paari millimeetrise paksusega ringiks. Kasuta „žabloonina“ lahtikäiva 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Tee kahvliga tainasse tihedalt augud, et kihid tuleks krõbedamad ja ei kerkiks liialt. Küpseta põhjad 210 kraadises ahjus pöördõhureziimil 9-10 minutit kuni on kuldsed ja krõbedad. Ülejäänud taignaääred korja kokku, vormi palliks ja rulli veel 1 põhjakiht, mis läheb lõpus peale pudistamiseks. Seejärel lase jahtuda.
  4. Kui kreem ja kihid on jahtunud, alusta koogi kokku panemist. Otsi välja sama koogivorm ja kata põhi küpsetuspaberiga, aseta sinna esimene põhjakiht. Määri sellele ühtlaselt peale umbes 5 kuhjaga sl keedukreemi. Aseta peale järgmine põhjakiht ja siis jälle kreem. Kolmandale põhjakihile laota peale moos. Järgmised viis põhjakihti kata taas kreemiga. Kui oled ära kasutanud kaheksa põhjakihti, siis viimane, taignajääkidest kiht tee näppude vahel puruks ja pudista kreemile, kõige peale. Tõsta tort vähemalt 2 tunniks või üle öö külma. Tõsta vormist serveerimisalusele ja kaunista õitega.
  5. Retsepti autor: Lia Virkus

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.