Muinasjutuline metsmaasika kohupiimakook

Muinasjutuline metsmaasika kohupiimakook

Muinasjutuline metsmaasika kohupiimakook

Muinasjutuline metsmaasika kohupiimakook

See kohev metsmaasika kohupiimakook sobib lauale igal aastaajal. Kasuta suvel kaunistuseks värskeid metsmaasikaid ja kui külm juba õues näpistab, siis uus Alma metsmaasika kohupiim toob värske suvise maitse Sinuni!

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Põhi

150 g
Digestive küpsiseid
150 g
Kreeka pähkleid
105 g
2 spl
Mett
1 tl
Kaneeli

Täidis

400 g
100 g
4 tk
Muna
80 g
Mett
½ tk
Sidrunit
1 spl
Nisujahu

Katteks

250 g
1 peotäis
Meelepäraseid marju
Värsket münti
Tuhksuhkrut

Valmistamine

  1. Sulata 75 g võid ja jäta jahtuma. Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
  2. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm hetkeks külmkappi.
  3. Haki pähklid väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa pannile ka või, mesi ja kaneel.
  4. Kuumuta pähklisegu keskmisel kuumusel u 8-10 minutit kuni tunned juba röstitud pähkli lõhna.
  5. Vala röstitud pähklisegu küpsisepõhjale laiali ja aseta vorm uuesti külma.
  6. Sega kohupiima hulka hapukoor ja vedel mesi. Eralda munakollased -valgetest ja tõsta munavalged hetkeks kõrvale.
  7. Munakollased vahusta kohupiimasegu hulka ja lisa ka 1/2 sidruni mahl, umbes 2 tl peenelt riivitud sidrunikoort ja lõpuks ka jahu.
  8. Vahusta nüüd ka munavalged tugevaks vahuks ja lisa munavalgevaht ettevaatlikult kohupiimasegu hulka.
  9. Vala kohupiimasegu koogipõhjale laiali. Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 35-40 min kuni see on tahenenud.
  10. Tõsta siis kook ahjust välja ja lase u 30 min jahtuda, enne kui vormist eemaldad.
  11. Kui kook on jahtunud määri sellele peale hapukoor ja kaunista marjade ning muu ilusaga.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.