Metsmaasika jogurtikook

Metsmaasika jogurtikook

Metsmaasika jogurtikook

Metsmaasika jogurtikook

Pole midagi paremat, kui õhuline jogurtikook värskete marjadega. See retsept sobib ideaalselt inimestele, kes armastavad hellitada ennast ja lähedasi maitsvate kookidega.

12 portsjonit
5 h
22 ratings

Koostisosad12 portsjonit

Põhi

230 g
šokolaadiküpsis
80 g

Täidis

400 g
200 g
kondenspiim
700 g
6 tk
želatiinilehte
1 tl
vaniljesuhkurt

Valmistamine

  1. Purusta küpsised koos võiga köögikombainis ühtlaseks.
  2. Suru segu u 24cm diameetriga koogivormi põhja.
  3. Täidise jaoks vahusta vahukoor koos vaniljesuhkruga tugevamaks vahuks.
  4. Pane želatiinilehed u 5 minutiks külma vette paisuma.
  5. Sega suures kausis omavahel kokku maasikajogurt ja kondenspiim.
  6. Kuumuta potipõhjas paar supilusikatäit vett, lase vesi keema ning võta tulelt. Pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ning lahusta need kuumutatud vees.
  7. Jahuta segu natuke aega, muidu läheb jogurtisegu tükki!
  8. Vispelda jahutatud želatiinivedelik jogurtisegu sisse ning seejärel lisa vaikselt üles-alla segades vahukoor. Võid segu sisse lisada endale meelepäraseid marju.
  9. Kui segu on ühtlaseks segatud, vala see koogivormi ning pane külmkappi u 4 tunniks tahenema.
  10. Kaunista nii kuidas endale kõige rohkem meeldib! Kasuta värskeid marju, küpsiseid, komme, pähkleid.
  11. Retsepti autor: Katre Ojarand

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.