Kuumutatud pasha

Kuumutatud pasha

Kuumutatud pasha

Klassikaline kuumutatud pasha on maitselt õrn ja siidine ning ei tohiks puududa ühelt õigelt lihavõttelaualt. Alma traditsiooniline kohupiim annab pashale kreemjase noodi.

6 portsjonit
24 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

4 tk
Muna
2 ½ dl
Suhkur
1 tk
Vanillikaun (veerand kuni pool)
1 kg
2 dl
35% koor või hapukoor
100 g
100 g
Sukaad või seemneteta rosinad või muud kuivatatud/suhkrustatud puuviljad
2 spl
Hakitud pähklid või mandlid

Kaunistuseks

Marmelaadi
Mandlid valges šokolaadis
Šokolaadimunad

Valmistamine

  1. Vahusta munad suhkru ja vanillikaunast välja kaabitud seemnetega heledaks kohevaks vahuks.
  2. Sega suures kausis omavahel kohupiim, 35% koor (vahustamata) või hapukoor, sulavõi, sukaad või rosinad või muud kuivatatud/suhkrustatud puuviljad (haki vajadusel väiksemaks) ja hakitud mandlid või pähklid. Lisa ka munavaht, sega õrnalt läbi.
  3. Vala segu suuremasse madalamasse potti või kõrgete servadega pannile. Kuumuta auravana, kuid mitte keema lastes, 60 kraadi juures, 15 minutit.
  4. Sega samal ajal pidevalt. Segu pakseneb veidi, kuid on siiski vedelapoolne.
  5. Vooderda sõel või spetsiaalne pashavorm kahe- kuni neljakordselt kokku keeratud marliga.
  6. Vala pashasegu sõelale või vormi. Tõsta 24 tunniks kausi kohale või muusse anumasse nõrguma.
  7. Enne lauale tõstmist eemalda pasha vormist ja kaunista meelepäraselt.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.