Kreemjas kohupiima-juustukook metsmaasikatega

Kreemjas kohupiima-juustukook metsmaasikatega

Kreemjas kohupiima-juustukook metsmaasikatega

Kreemjas kohupiima-juustukook metsmaasikatega

Kreemjas ja rammus küpsetamata kohupiimakook on metsmaasikatest meelalt magus ja meeldib mahedamate kookide armastajatele. Metsmaasika kohupiim annab koogile juurde eriliselt mõnusa tunde. See lennutab justkui otsemaid lapsepõlve kõige soojematesse suvedesse, kus maal vanaemaga metsmaasikaid sai korjata.

10 portsjonit
3 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Põhi

220 g
Kaeraküpsiseid
100 g

Täidis

400 g
200 g
Toorjuustu
200 g
175 g
Metsmaasikaid või aiamaasikaid
3 spl
Suhkrut
2 tl
Vanillisuhkrut
1 tk
Väiksema laimi mahl
5 tk
Želatiinilehte

Kaunistuseks

50 g
Valget šokolaadi
Metsmaasikaid

Valmistamine

  1. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja ja umbes 2,5 cm ulatuses ka äärtesse. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
  2. Kui kasutad aiamaasikaid, siis haki maasikad väikesteks tükkideks. Täidise jaoks tõsta ühte suuremasse kaussi toorjuust, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Vahusta kohevaks ning sega lõpuks hulka ka kohupiim ja laimimahl.
  3. Tõsta želatiinilehed külma veega täidetud kaussi ja lase neil seal 5 min paisuda. Kuumuta väikeses potis 5 sl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt eemale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega need kuuma vee sisse. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda ja vala siis peene nirena kohupiimasegu hulka samal ajal hoogsalt segades.
  4. Sega kreemi sisse ka pool maasikatest. Ülejäänud maasikatükid jaota küpsisepõhjale laiali. Vala nüüd kohupiimasegu küpsisepõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Lase koogil 3-4 tundi külmkapis taheneda.
  5. Lõpuks eemalda kook vormist ja kaunista valge šokolaadi laastude ja maasikatega!
  6. Retsepti autor

  7. Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.