Kohupiimamagustoit apelsini-sidrunikreemiga

Kohupiimamagustoit apelsini-sidrunikreemiga

Kohupiimamagustoit apelsini-sidrunikreemiga

Kohupiimamagustoit apelsini-sidrunikreemiga

See mõnusalt kollane ja päikeseline pokaalimagustoit on tõeliselt luksuslik dessert iga õhtusöögi lõpetuseks. Täiskasvanud maiustajatele lisa magustoidule kindlasti ka natuke apelsinilikööri Cointreaud, mis lõpptulemuse veelgi ahvatlevamaks teeb.

6 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

400 g
200 ml
2 tl
Suhkrut
100 g
Kaeraküpsiseid või muid meelepäraseid küpsiseid

Sidruni-apelsinikreem

½ tk
Sidruni mahl
½ tk
Apelsini mahl
2 tl
Apelsini peenelt riivitud koort
2 tl
Sidruni peenelt riivitud koort
2 tk
Muna
60 g
120 g
Suhkrut

Lisandiks

Cointreau likööri (apelsiniliköör)
Tüümianit

Valmistamine

  1. Kõigepealt valmista sidruni-apelsinikreem. Selle jaoks vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta korralikult läbi. Lisa nüüd sidrunist ja apelsinist välja pigistatud mahl.
  2. Vala segu väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 15-20 minutit kuni segu pakseneb. Tee seda kindlasti pigem tasasel tulel ja varu kannatlikult aega.
  3. Lisa nüüd peenelt riivitud sidrunikoor ja apelsinikoor. Alguses on kreem paksema kisselli konsistentsiga, kuid arvesta, et segu pakseneb jahtudes. Säilita külmkapis kaanega purgis.
  4. Kreemi jaoks tõsta kohupiim, koor ja suhkur kaussi ja vahusta kohevaks.
  5. Purusta küpsised peeneks puruks. Pudista iga pokaali põhja kõigepealt veidi küpsisepuru, siis kohupiimavahtu ja siis sidruni-apelsinikreem.
  6. Lisa igasse pokaali ka supilusikatäis apelsinilikööri.
  7. Kõige peale puista veel natuke küpsisepuru ja kaunista soovi korral tüümianioksaga.
  8. Retsepti autor

  9. Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.