Kodune saiavorm moosi ja kohupiimaga

Kodune saiavorm moosi ja kohupiimaga

Kodune saiavorm moosi ja kohupiimaga

Kodune saiavorm moosi ja kohupiimaga

Kodune saiavorm maitseb hästi külma Alma piima, marjakisselli või vanillijäätisega. Sügisel võid valmistada saiavormi moosi asemel ka õuntega.

6 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

1
sai (nt Kirde)
4 dl
hapukat kirsi-, kreegi-, või õunamoosi
200 g
3 spl

Munapiim

3 tk
muna
2 spl
suhkrut
3 dl
30 g

Valmistamine

  1. Lõika sai kuubikuteks.
  2. Määri 1, 5-2 l kõrgete äärtega ahjuvorm seest võiga.
  3. Puista vormi põhja kolmandik saiakuubikutest ning tõsta kuhjakestena peale pool moosist.
  4. Sega kohupiim hapukoorega, jaga kuhjakestena moosile.
  5. Pane peale taas saiakuubikuid ja moosi.
  6. Viimaseks kihiks on saiakuubikud.
  7. Klopi munad vähese suhkruga lahti, lisa piim ja sega läbi.
  8. Vala piimasegu vormi.
  9. Laota peale viiludena või.
  10. Küpseta ahjus 180° juures 30 - 40 minutit või kuni saiakuubikud pealt kuldpruunid ja munasegu hüübinud.
  11. Lase väheke jahtuda ja serveeri külma Alma piima või vanillijäätisega.
  12. Retsepti autor: Lia Virkus

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.