Apelsinihõngulised kaneelirullid iiriseglasuuriga

Apelsinihõngulised kaneelirullid iiriseglasuuriga

Apelsinihõngulised kaneelirullid iiriseglasuuriga

Apelsinihõngulised kaneelirullid iiriseglasuuriga

8 portsjonit
3 h
22 ratings

Koostisosad8 portsjonit

Pärmitaigen:

4 dl
50 g
pärmi
1 tl
soola
1 tl
kardemoni
100 g
suhkrut
600 g
jahu
120 g
Ühe apelsini koor riivitult

Täidis:

100 g
Alma võid
100 g
suhkrut
2 spl
kaneeli

Glasuur:

150 g
pehme iiris Kiss-Kiss
70 g
Alma võid
80 g

Valmistamine

  1. Kuumuta piim käesoojaks (37-40kraadi)
  2. Võta suur kauss, milles hõõru pärm ja suhkur ühtlaseks. Veendu, et piim pole liiga kuum, see takistab pärmil kerkimist.
  3. Lisa käesoe piim pärmisegule, sega ilusasti läbi.
  4. Lisa segades juurde kardemon, riivitud apelsini koor, sool ning osade kaupa jahu. Seejärel lisa pehme Alma või tükid.
  5. Sõtku tainast seni, kuni see kausi küljest lahti lööb.
  6. Pane tainas kerkima. Aseta kauss sooja kohta või kergita ahjus u 40kraadi juures 40 minutit.
  7. Kuni tainas kerkib, tee täidis. Selleks hõõru kausis toasoe Alma või koos suhkru ja kaneeliga mõnusaks kreemiks. Jäta ootele.
  8. Selle ajaga peaks olema tainas kerkinud umbes poole võrra suuremaks. Nüüd on õige aeg seda rullima hakata.
  9. Jaota tainas kaheks ning rulli mõlemad osad jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks ristkülikuks, seejärel määri taignatükid ühtlaselt täidise seguga.
  10. Keera mõlemad taignatükid laiemast otsast alates rulli. Lõika rullist u 5-7cm paksused tükid. Aseta taigna rullikesed Alma võiga määritud ahjuvormi ning lase neil u 10 min järel kerkida.
  11. Sel ajal kuumuta ahi 180 kraadini.
  12. Küpseta rulle ahjus u 17-20 minutit.
  13. Kuniks rullid ahjus küpsevad, tee valmis glasuur.
  14. Selleks aseta vahukoor koos kommidega potti ning kuumuta pliidil, kuniks kommid on vahukoore sees ilusasti lahustunud.
  15. Tõsta pott tulelt ning vispelda sisse Alma või tükikesed. Jahuta glasuuri mõned minutid ning lisa ahjust tulnud ning veidi aega jahtunud kaneelirullidele. Naudi!
  16. Retsepti autor: Katre Ojarand

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.