Ameerika küpsised vahukommi ja šokolaadiga

Ameerika küpsised vahukommi ja šokolaadiga

Ameerika küpsised vahukommi ja šokolaadiga

Ameerika küpsised vahukommi ja šokolaadiga

Need küpsised on parim viis treenida kannatlikust ehk põhimõtteliselt oled sa enne küpsiste söömist juba trenni ka ära teinud - kõik on tasakaalus.

5 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

100 g
210 g
jahu
teelusikatäit söögisoodat
1 näputäis
soola
85 g
fariini suhkrut (pruuni suhkurt)
1 tk
suur toasoe muna
100 g
tumedat šokolaadi
29 g
minivahukomme

Valmistamine

  1. Aseta Alma või väikesesse kastrulisse madalal-keskmisel kuumusel. Kuumuta spaatliga koguaeg segades, kuni või sulab ja hakkab mullitama. Lase sel mullitada, segades aeg-ajalt, kuni mullid muutuvad vahuks ja või on õrnalt merevaigupruuni värvi. Lase 10 minutit jahtuda ja vala seejärel suurde segamisnõusse.
  2. Sega omavahel kuivained jahu, sooda ja sool. Jäta ootele.
  3. Lisa võile suhkrud ja vahusta, kuni komponendid on omavahel hästi segunenud. Lisa toasoe muna ja mikserda veelkord läbi.
  4. Kui oled eelnevad komponendid omavahel korralikult läbi mikserdanud sega juurde kuivainete segu ja sega spaatliga ühtlaseks taignaks.
  5. Sega juurde tükeldatud šokolaad ja vahukommid ja pane ca 0,5-1 tunniks külmkappi tahenema.
  6. Pane ahi eelsoojenema 160 kraadi peale. Valmista ette 2 suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga.
  7. Võta supilusika või jäätisekulbiga golfipalli suurused taignapallid ja vajuta veidi lapikuks. Asetage küpsised üksteisest veidi eemale, sest nad vajuvad küpsedes.
  8. Küpseta pöördõhuga! umbes 10-12 minutit. Küpsised võivad tunduda alguses justkui toored aga jahtudes saavutavad nad õige tekstuuri. Hea oleks kuumalt ahjuplaadilt tõsta küpsised jahtuma restile.
  9. Tasub lasta küpsistel rahulikult maha jahtuda ja siis maiustamiseks ennast valmis seada, siis on nad oma parimas vormis, ehk pealt krõbedad ja seest mahlased ning nätsked.
  10. Autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.