8/13/2021

Kolm põhjust, miks piimarasva mitte põlata

Piimatooted on eestlaste seas üha populaarsemad, sest lisaks ehedale maitsele leidub neis rohkelt organismile vajalikke aineid. Inimesele on eriti väärtuslik kvaliteetne piimarasv, mis aitab oma kasulike omadustega tervist hoida. 

Üle 20 aasta Valio Laeva meiereis töötanud piimaekspert Elle Must toob välja kolm põhjust, miks piimarasva põlgama ei peaks.

*See on oluline energiaallikas

Piimarasv moodustab suure osa piimatoodete toiduenergiast ning on organismi jaoks üks kergemini omastatavaid ja tähtsamaid energiaallikaid.

“Eriti vajalik on piimarasv lastele ja noortele, sest kasvav organism tahab rohkem energiat. Samuti vajab arenev laps piimatoodetes leiduvaid kasulikke aineid nagu kaltsiumi, mida piimarasv organismil paremini omastada aitab,” sõnab Must.

*See aitab saledat joont hoida

Täna on näha, et inimesed eelistavad üha enam tummisemaid piimatooteid, milles sisaldub kasulike omadustega kvaliteetne piimarasv.

“Piimarasv annab rohkelt energiat, täidab pikemaks ajaks kõhu ja aeglustab suhkrute imendumist vereringesse, mis kõik ennetavad ülesöömist,” selgitab Must.

*See on tervisele kasulik.

Piimaeksperdi sõnul aitab headest omadustest pungil piimarasv ka üldiselt tervist korras hoida. “Organismil on rasvlahustuvate vitamiinide nagu A, D, E ja K imendumiseks tarvis rasva, samuti on see abiks ka mitmete teiste kasulike ainete omastamisel,” selgitab Must.

Piimarasvad aitavad vähendada ka kogu ja LDL kolesterooli ning triglütseroolide taset, mis omakorda aitavad vähendada südameveresoonkonna haiguste riske.