Valio Gefilus astub võitlusse tervist kahjustavate bakterite vastu

01.02.2017

Valio käivitas Gefilus jogurti- ja keefirisarja uuenduskuuri, et pöörata tähelepanu soolestikus toimuvale võitlusele kasulike ja kahjulike bakterite vahel, mis mõjutab nii inimese enesetunnet, immuunsüsteemi kui ka aju normaalset funktsioneerimist.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul muudetakse uuenduse käigus enamike toodete pakendit kui ka sisu, et tooted toetaksid võimalikult mitmekülgselt meie organismis toimuvat võitlust kasulike ja tervist ohustavate bakterite vahel.

 „Gefilus on Eesti turul juba 18 aastat pakkunud erinevaid tooteid, milles sisaldub maailma enimuuritud piimhappebakter LGG ning mida oleme pidevalt täiendanud erinevate funktsionaalsete omadustega. Nii sisaldavad näiteks enamik Gefilus tooteid päikesevitamiinina tuntud D-vitamiini ning sarjauuenduse tulemusena rikastati Gefilus seeria uusimaid tooteid -  jogurtishotte - ka väsimuse ja kurnatuse vastu võitleva B12-vitamiiniga,“ sõnas Kalbin.

Kalbini sõnul viis Valio läbi uuringu, milles selgus, et 62% inimestest, kes tarbivad piimhappebaktereid sisaldavaid piimatooteid, soovivad nende toodetega seedimist soodustada. Ligi pool vastanutest aga soovib nende abil kõhtu korras hoida ning 42% toetada organismi immuunsüsteemi.

„Meie soov on näidata edaspidi veelgi selgemalt, et Gefilus toodete regulaarne tarbimine varustab meie soolestikku kasulike piimhappebakteritega, mis aitavad kaasa meie hea tervise ja enesetunde saavutamisele,“ lisas ta.

Gefilus uued tooted kannavad pakendil suurt G-tähte, mis illustreerib inimese soolestikku.

Toitumisnõustaja Külli Holstingu sõnul mängib soolestik ja seal peituvad bakterid väga olulist rolli inimese hea enesetunde tagamisel. „Soolestik on sisuliselt inimese teine aju. Siin toimuvad protsessid ei mõjuta mitte ainult meie seedekulgla tervist ja võimet omandada vajalikke toitaineid, vaid hea soolestiku tasakaal parandab ka inimese keskendumis- ja õppimisvõimet ning tagab rahulikuma närvisüsteemi funktsioneerimise,“ selgitas Holsting.

Tema sõnul on piimhappebakterite suurim teene siiski nende panus inimese immuunsüsteemi tugevdamisse ja haiguste ennetamisse. „Uuringud kinnitavad, et soolestikus elavate bakterite hulk ja tasakaal tagavad ka terve ja ilusa naha, mõjutavad kolesteroolitaset ja vererõhku, aitavad ennetada rasvumist ja kaaluprobleeme, allergiat ning isegi südamehaiguste teket,“ loetles Holsting soolestikubakterite rolle.

„Inimesed ei taha ja ei peakski mõtlema pidevalt sellele, kui palju on meid ümbritsevas keskkonnas nii kodus, tööl kui ka avalikes kohtades erinevaid baktereid, viiruseid, mikroobe ja muid pahalasi. Selleks, et meie keha suudaks neile vastu panna, tuleks iga päev tarbida 2-3 portsjonit fermenteeritud tooteid. Piimhappebakteritega rikastatud jogurti- ja keefiritooted on siinkohal kindlasti maitsvad ja lihtsad abilised,“ sõnas ta.