Vegan porgandikook

Vegan porgandikook

Vegan porgandikook

Õunakompott ja kohev vaniljevaht annavad imemaitsvale ja mahlasele vegan-porgandikoogile viimase lihvi.

20 portsjonit
3 h
00 ratings

Koostisosad20 portsjonit

põhi

8 dl
nisujahu
4 dl
fariinsuhkrut
2 dl
suhkrut
1 ½ spl
küpsetuspulbrit
1 tl
soola
2 tl
kardemoni
2 tl
jahvatatud kaneeli
1 dl
purustatud metspähkleid
1 dl
rapsi- või oliiviõli
1 spl
veiniäädikat
½ l
400 g
riivitud porgandit

vaniljevaht

1 tk
Vaniljekauna
2 ½ dl

õunakompott

2 dl
glögi
2 dl
moosisuhkrut
4 tk
hapukat õuna

kaunistuseks

kaneelipulki
tähtaniisi

Valmistamine

  1. Sega kuivained kokku. Lisa vedelikud ja riivitud porgand, sega. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 × 32 cm neljakandilisse ahjuvormi.
  2. Küpseta ahju keskmisel siinil 200 kraadi juures u 30 min, kuni kook on keskelt veel pehme, kuid küps. Lase põhjal korralikult jahtuda.
  3. kaunistamine

  4. Keeda glögi ja moosisuhkrut 10 min, kuni segu muutub veidi paksemaks. Koori õunad ja lõika kuubikuteks, lisa kuuma vedeliku hulka ja lase täielikult jahtuda. Pane pritsimiskotti.
  5. Vahusta vaniljevahu koostisosad ühes kausis. Tõsta lusikaga pritsimiskotti ja lõika tipp diagonaalselt ära. Võid kasutada ka roosilehekujulist tüllet.
  6. Pritsi esmalt pinnale 2 cm vahega triipudena õunakompotti. Soovi korral võid triibud ka lusikaga peale tõsta. Pritsi vaniljevaht kotti ühelt teisele poolele liigutades kompotitriipude vahele vaniljetriibud, tipu pikem ots allapoole. Kaunista.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.