Vegan marja-mille-feuille’i koogikesed

Vegan marja-mille-feuille’i koogikesed

Vegan marja-mille-feuille’i koogikesed

Vegan marja-mille-feuille’i koogikesed

Vegan kaeralaastud on mõnusalt krõmpsuvad ja kergesti valmivad. Määri kolme kaeralaastu vahele maitsvat marjasegu, lisa värskeid marju ja kaunid mille-feuille’i koogikesed ongi valmis!

12 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad12 portsjonit

vegan-kaeralaastud

150 g
vegan margariini
2 dl
suhkrut
3 dl
kaerahelbeid
1 dl
nisujahu
1 tl
vaniljesuhkrut
1 tl
küpsetuspulbrit
meresoola

kreem

1 ¼ dl
400 g
2 spl
tuhksuhkrut
2 spl
sidrunimahla

kaunistamiseks

värskeid marju

suhkrust kaunistused

2 dl
suhkrut
1 dl
vett

Valmistamine

  1. Sulata margariin keedupotis, lisa hulka suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud.
  2. Lisa hulka ülejäänud kaeraküpsiste koostisosad. Sega ja lase veidi aega jahtuda.
  3. Võta taignast teelusikasuurused tupsud ja paiguta ahjuplaadile üksteisest u 15 cm kaugusele, sest kaeraküpsised vajuvad ahjus lamedaks ja teelusikasuurusest tupsust tuleb u 5 cm laiune küpsis.
  4. Küpseta 200-kraadises ahjus 8–10 minutit.
  5. Valmista täidis, vahusta toidukreem. Lisa hulka ülejäänud täidise koostisosad.
  6. Suhkrukaunistuste valmistamiseks kuumuta potis vee ja suhkru segu, kuni segu hakkab servadest kollakaks tõmbuma (või segu on 160-kraadine). Võta aluseks küpsetuspaber ning tõsta lusikaga suhkrusegu ja lase küpsetuspaberi peale valguda. Kaunistus muutub jahtudes kiiresti tahkeks ja on valmis küpsetiste kaunistamiseks.
  7. Pane kokku marjarohked mille-feuille’id, pritsi kaeralaastu peale kreemi väikeste tupsudena ja lisa vahele marju. Pane peale teine kaeralaast, lisa kreemi ja marju. Soovi korral lisa veel üks kaeralaastu ja kreemikiht ning kaunista suhkrukaunistustega.
  8. Retsepti autor: Foody Allen

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.