Vegan kuumutatud rosolje

Vegan kuumutatud rosolje

Vegan kuumutatud rosolje

Vegan kuumutatud rosolje

Rosoljest põhiroog? Jah! Valmista rosolje koostisainetest ja kikerhernestest soe vegan peotoit. Serveeri roog vahustatud vegan-rosoljekastmega. Külm kastmevaht ja kuumutatud koostisained toimivad hästi.

5 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

1 kg
keedetud kartulit
500 g
keedetud porgandit
150 g
marineeritud peeti
1 tl
soola
veidi ingverit
150 g
hapukat õuna
380 g
eelkeedetud kikerherneid

küpsetamiseks

3 spl
toiduõli

rosoljekaste

1 dl
1 tl
suhkrut
1 tl
veiniäädikat
½ tl
marineeritud peetide vedelikku
¼ tl
soola
veidi valget pipart

soolakurgi-sibulakuubikud

150 g
soolakurki
väike sibul

Valmistamine

  1. Valmista esmalt rosoljekaste ning kurgi-sibulakuubikud.
  2. Koori ja tükelda keedetud kartulid ja porgandid ning marineeritud peedid u 1 × 1 cm suurusteks tükkideks.
  3. Kuumuta õli suurel pannil või küpsetuspotis. Lisa köögiviljakuubikud. Maitsesta soola ja väikese koguse ingveriga. Küpseta 5 –10 minutit.
  4. Nõruta kikerherned, lõika õun kuubikuteks ja lisa pannile. Jätka küpsetamist veel 5 minutit.
  5. Tükelda soolakurk ja peenesta sibul. Sega kausis kokku.
  6. Serveeri soe rosoljesegu põhiroana soolakurgi-sibulakuubikute ja rosoljekastmega.
  7. VAHUSTATUD ROSOLJEKASTE JA SOOLAKURGI-SIBULAKUUBIKUD

  8. Vahusta toidukreem pehmeks vahuks. Lisa muud rosoljekastme koostisained ja klopi ühtlaseks. Jätka vahustamist, kui soovid, et kaste pakseneks.
  9. Peenesta sibul ja lõika soolakurgid väikesteks tükkideks. Sega kokku.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.