Uutmoodi pashakook

Uutmoodi pashakook

Uutmoodi pashakook

Vallatus retseptis on kasutatud nõtkelt vetruvaid marmelaadikuule, hõrke mandlilaaste, särtsakat tsitrust ning hõrku pasha kohupiimapastat.

8 portsjonit
7 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

250 g
sidruniküpsiseid
30 g

täidis

900 g
200 ml
1 tk
apelsini riivitud koor
2 spl
sidrunimahla
3 spl
mandlilaaste
200 g
marmelaadikuule
15 g
želatiinipulbrit
4 spl
külma vett

kaunistamiseks

sidruniküpsiseid
marmelaadikuule

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) paberiga. Suru küpsisemass vormi põhja ja aseta vorm 15 minutiks külma.
  2. Tükelda marmelaadikuulid ja jaota põhjale laiali.
  3. Tõsta suurde kaussi kokku kohupiimakreem, vahukoor ja peenelt riivitud apelsinikoor. Vahusta kuni saad koheva kreemi. Sega želatiinipulber väikeses potis külma veega ja lase u 5 min paisuda. Sulata siis želatiinisegu madalal tulel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Nirista želatiinisegu peene joana kohupiimasegu hulka samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.
  4. Sega nüüd kohupiimasegu hulka ka mandlilaastud ja vala siis täidis marmelaaditükkidega kaetud küpsisepõhjale. Aseta kook 5-6 tunniks või üleöö külmkappi tarduma.
  5. Eemalda kook vormist ja kaunista.
  6. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.