Vürtsikas juustune kalasupp

kalapuljongit 3 l
suurem porgand 1
suuremat kartulit 2
punane tšillikaun 1
jupp ingverit 1cm
küüslauguküüs 1
lõhe või forelli fileed 300 g
kooritud krevette kooritud krevette
Viola sulajuustu 1 karp (185 g)
soola
pipart

Valmistamine

Võta 3 l kalapuljongit- valmista ise või tee kontsentraadist. 

Ise puljongi valmistamiseks keeda kala supikogu loorberilehe, pipraterade ja soolaga ning kurna.

Koori ja ribasta porgand ning tükelda kartul. Haki küüslauk, tšilli ja ingver peeneks. Tükelda kalafilee.

Kuumuta potipõhjas veidi õli ning prae kergelt läbi ingver, tšilli, küüslauk ja porgand. Vala peale enamik puljongist (natuke sooja puljongit jäta alles, et vedeldada selles sulajuust), lase keema tõusta ja lisa kartul ning keeda umbes 7 minutit, kuni kartul on peaaegu pehme, seejärel lisa tükeldatud kalafilee ja puljongiga segatud sulajuust. Keeda 3- 5 minutit, kuni kala on pehme. Vahetult enne supi valmimist lisa krevetid, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.