Seenesupp muskaatpähkliga

aedvilja puljongikuubik 1
vett 0,75 ml
Valio Viola kukeseenemaitseline sulatatud juust ürtidega 185g 150 g
varsselleri vart 1 tk
suuremat kartulit 1-2 tk
Alma Eesti või 82% 200g 1-2 spl
sibul 1
muskaatpähklit

Valmistamine

Keeda vesi ja pane selle sisse puljonikuubik lahustuma. Lõika kõikidest koostisosadest väiksed kuubikud, va muskaatpähkel. Võta suurem pott, pane selle põhja või ja köögiviljad. Pruunista koostisosad kergelt läbi. Vala peale puljong ja keeda niikaua kuniks kartuli kuubikud on pehmed. Võta pott tulelt. Püreesta blenderis või saumikseriga supp hoolikalt läbi. Aseta uuesti supp pliidile ja lisa Viola kukeseenemaitseline-ürtidega sulatatud juust. Sega läbi ja riivi peale veidi muskaatpähklit, usu mind, see kombo annab supile hoopis uued mõõtmed mida maitsemeeled nautida saavad. Lase madalal kuumusel niikaua podiseda, samal ajal segades kuniks sulatatud juust on on supi mõnusalt kreemjaks muutnud.

 

 

Serveerimisel võid lisada kõrvitsaseemneid. Kuigi, see supp ei vaja tegelikult mitte ühtegi lisandit, ta on lihtsalt nii hea just sellisena nagu ta on!

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/