Röstitud juurviljadega püreesupp

6 portsjonit

Jahust kartulit 3 tk (250 g)
Porgandit 1 tk (suur)
Kaalikat 200 g
Pastinaaki 1 tk (150 g)
Porrulauku 100 g
Valio Oivariini rasvasegu 2 spl
Köögiviljapuljongit 1 l
Valio Crea 3-juustu toidukoort 1 pk (250 ml)

Ürdiõli

Oliiviõli 1,5 dl
Värsket murulauku 0,75 dl
Värsket estragoni 0,25 dl
Näpuotsatäis soola

Valmistamine

  • Pese, koori ja lõika väikesteks kuubikuteks kartulid, porgand, kaalikas ja pastinaak. Tükelda porru. Laota köögiviljad madalasse ahjuvormi. Sega hulka Oivariini rasvasegu. Rösti köögivilju ahjus 225 °C juures umbes 30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  • Aja suures kastrulis keema köögiviljapuljong. Lisa potti röstitud köögiviljad ning püreesta. Lisa toidukoor ning lase supp korraks keema, vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
  • Mõõda kaussi õli ja maitsetaimed. Püreesta saumikseriga. Nõruta murulaugu õli enne serveerimist supile

 

Head isu!