Hernesupp

5 portsjonit

Kuivatatud herneid 5 dl (400g)
Vett 2 l
Suitsuliha (puhastatult 500g) 800 g
Soola 1 tl
Valio Ruoka toidukoor 2,5 dl
Meelepärast maitserohelist 1 spl

Valmistamine

Pane herned eelmisel päeval külma vette likku (2 L vett) ja leota terve öö.

Pane herned sama veega keema ning lisa liha (kondiga) ja sool. Lase tasasel tulel keeda kuni herned ja liha on pehmed (umbes 2 tundi). Sega vahepeal, et ei kõrbeks põhja. Võta liha supist välja ja lase jahtuda. Eemalda kondid ja lõika väiksemateks tükkideks. Aseta liha tagasi potti ja lisa ka Valio toidukoor. Aja supp uuesti keema. Maitse, kas oleks vaja lisada soola või pipart ning kui supp on liiga paks, lisa ka vett.

Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist ning võid jätta mõed lihatükid kõrvale, et ka neid serveerimisel kasutada.

 

Head isu!