Šokolaadikook sulajuustukreemiga

Šokolaadikook sulajuustukreemiga

Šokolaadikook sulajuustukreemiga

Šokolaadikook sulajuustukreemiga

Siin on ühe rikkalikku šokolaadikoogi retsepti, mille täidiseks on Valio Viola sulajuustuga tehtud sulajuustukreem ning hapukad kirsid. Kõige lõpuks ehib kooki pähkline šokolaadiglasuur. Seda kooki iseloomustavad puhtad ja omapäraselt intensiivsed maitsed, mis toimivad koos lihtsalt täiuslikult. Kusjuures see kook valmib üllatavalt lihtsalt ja kiirelt.

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

Biskviit (2x24 cm koogivorm)

1 tk
avokaado viljaliha
300 g
muscavado suhkrut
350 g
nisujahu
50 g
kakaod
1 tl
soodat
2 tl
küpsetuspulbrit
400 g
150 g
rapsiõli
1 tl
vanilje ekstrakti
2 spl
konjakit

Täidis

100 g
külmutatuid kirsse
360 g
200 g
toorjuustu
vahtrasiirupit (maitse järgi)

Šokolaadi glasuur

150 g
150 g
tumedat šokolaadi
70 g
röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid
15 g

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 160 kraadini.
  2. Alusta valmistamist biskviidist.
  3. Sega omavahel kuivaineid.
  4. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka.
  5. Sega taigen ühtlaseks massiks ja jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning pane ahju küpsema.
  6. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 min. Kui biskviidid on valmis, eemalda ahjust ja jahuta täielikult.
  7. Täidise valmistamiseks sega omavahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks.
  8. Sulata külmutatud kirsid ja aseta biskviidi põhjale.
  9. Kirsside peale aseta sulajuustukreem ja viimasena aseta peale teine koogi biskviit.
  10. Aseta kook külmkappi tahenema.
  11. Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikeseks ja aseta kaussi.
  12. Kuumuta koor keemiseni ja vala kaussi šokolaadi peale ning sega juurde või tükid.
  13. Sega saadud segu ühtlaseks massiks ning viimasena lisa juurde sarapuu pähklipuru ja sega läbi.
  14. Kui glasuur on jahtunud, siis vala sellega kook täielikult üle.
  15. Aseta kook külmkappi hanguma.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.