Soe küüslaugu-juustukukkel

Soe küüslaugu-juustukukkel

Soe küüslaugu-juustukukkel

Soe küüslaugu-juustukukkel

Megalt mõnusad kuklid, imeliselt krõbe koorik, seest mahlane täidis millele aitab kaasa küüslaugu või ning sulanud juust. Isegi lapsed, hoolimata küüslaugu kogusest, limpsivad näpud puhtaks, et mitte midagi järele ei jääks!

4 portsjonit
15 min
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

4 tk
kuklit
25 g
4 viilu
2 tk
küüslauguküünt

soovi korral

seesamiseemneid
maitserohelist

Valmistamine

  1. Võta 4 tugevama koorikuga kuklit ning tee neile sisse 5 sügavat sälku. Viiluta küüslauk õhukesteks viiludeks, ära kasuta küüslaugu pressi! Sega küüslauk ja toasoe või omavahel ning pane enamus võist lahtilõigatud kukli vahele.
  2. Jäta veidi küüslaugu võid alles, hilisemaks. Nüüd viiluta Atleet Eesti juust väiksemateks tükkideks ja pane samuti kukli vahele. Kui juustu siis ikka südamest, hiljem tänad ennast!
  3. Pane kuumaõhufritüüri 160 kraadiga ja piisab täiesti 1-2 minustist, välja võttes pintselda kuklid kergelt ülejäänud küüslauguvõiga üle. Grillil küpsetades pane kuklid fooliumi sisse, jäta foolium pealt veidi lahti.
  4. Küpseta vastavalt sellel, kuidas juust on sulanud, ehk sõltub suuresti grilli kuumusest aga grilli äärest ma kindlasti eemale minna ei soovita. Kui kuklid valmis, pintselda pealt küüslaugu võiga. Soovi korral raputa peale seesamiseemneid või maitserohelist.
  5. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.