Seenerisotto juustukrõbedikuga

Seenerisotto juustukrõbedikuga

Seenerisotto juustukrõbedikuga

Seenerisotto juustukrõbedikuga

Tahad sõpru või pere üllatada restoranitasemel roaga? Või iseendale ülimaitsva õhtusöögi valmistada? Valmista mahlane seenerisotto, mille maitseid kaunistab Valio Forte kõvajuust. Ja mida rohkem juustu - seda parem.

5 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

1 cup
risottoriisi
3 cup
puljongit
1 tk
suur sibul
250 g
seeni
1 tk
1 tk
suvikõrvits
2 peotäis
spinatit
sidrunikoort
valget veini
30 g
oliiviõli
soola
pipart

Valmistamine

  1. Valmista ja soojenda väikses potis puljong: kasuta isetehtut, tee puljong kuubikust, fondist või osta valmispuljong. Enda valik! Peaasi, et puljong oleks piisavalt maitsekas.
  2. Prae või ja oliiviõli segus keskmisel tulel sibul, maitsesta soolaga. Lisa seened ja prae veel paar minutit. Nüüd lisa risottoriis ja soovi korral veidi veini. Kui vein on aurustunud hakka 1-2 kulbi kaupa riisile puljongit lisama. Lisa alles siis juurde, kui eelmine puljong on sisse imendunud. Sega pidevalt.
  3. Poole protsessi peal lisa 1 riivitud suvikõrvits. Kui kogu puljong on riisile lisatud, lisa 2-3 peotäit riivitud parmesani. Hea parmesan on siin oluline! Annab maitset ja muudab risotto ülikreemjaks.
  4. Riivi juurde 1 sidrunikoor ja lisa ka spinat. Maitse ja soovi korral lisa soola-pipart, kuid lisa-soolasust saab lisada ka hoopis parmesani juurde riivides.
  5. Aseta ahjuplaadile riivitud parmesani kuhjakesed ning pista 200C juures 8-10 minutiks ahju. Serveeri risottot koheselt, nii on see parim!
  6. Retsepti autor: Lauren VIllmann

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.