Saleneja kohupiima-õunakook

Saleneja kohupiima-õunakook

Saleneja kohupiima-õunakook

Saleneja kohupiima-õunakook

Vähese suhkruga mahlane ja maitsev põhjata õunakook, mis ei sisalda ei jahu ega võid. Kellele kaneel ei meeldi, saab koogi küpsetada ilma selleta, värv jääb heledam ja kaunim.

10 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

500 g
200 g
1 tl
küpsetuspulbrit
1 ½ dl
mannat
2 tl
kaneeli
2 spl
suhkrut, soovi korral
4 tk
muna
500 g
õunu (võib ka rohkem)

Valmistamine

  1. Sega kohupiim ja hapukoor omavahel eelnevalt segatud kuivainetega.
  2. Lisa munakollased ja jämeda riiviga riivitud õunad. Lõpuks sega hulka vahustatud munavalged. Maitse ja vajadusel lisa veel väheke suhkrut ( oleneb õunade hapukusest).
  3. Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse 26 - 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspulbriga vooderdatud koogivormi.
  4. Küpseta 180° juures 30 - 40 minutit.
  5. Retsepti autor: Lia Virkus

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.