Kodujuustu-kikerhernesalat

4 portsjonit

Koostis

konserveeritud kikerherneid 240g
jääsalatit 1 kimp
kirsstomateid 1/2 karpi
hernevõrseid või rukolat 1 kimp

Õuna-kodujuustu segu

pool-hapu õun 1 (150g)
Alma kodujuustu 5% 200g
Valio Gefilus maitsestamata jogurtit 2,5% 2 spl
punast pestot 2 tl
suhkrut 1 tl

Kaste

avokaadot või rapsiõli 1tl
õunamahla 1 spl
valge veini äädikat 1/2 spl
suhkrut 1 tl

Valmistamine

Konserveeritud kikerherneid kasutades loputa need eelnevalt hoolikalt sõelal külma voolava vee all. Haki jääsalat, lõika tomatid sektoriteks ja lisa hernestele. Pese hernevõrsed või rukola, haki suupäraseks ning sega salatisse.

Õuna-kodujuustu seguks koori õun ning lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa juurde kodujuust, maitsestamata jogurt, pesto ning suhkur. Sega salati koostisosad kokku ja soovi korral lisa enda maitse järgi pestot juurde. Seejärel sega omavahel kokku kastme koostisosad ning lisa salatile.

Salatit serveerides aseta igale portsjonile meelepärases koguses õuna-kodujuustu segu.