Röstitud tomatite ja sulajuustuga püreesupp

Röstitud tomatite ja sulajuustuga püreesupp

Röstitud tomatite ja sulajuustuga püreesupp

Röstitud tomatite ja sulajuustuga püreesupp

Kreemjas ja maitsekas supp röstitud tomatite ja siidise sulajuustuga valmib kiirelt ning maitseb kogu perele. Serveeri suppi värskete ürtide ja pehme seemnesaiaga. Tomatihooaja lemmiksupp!

6 portsjonit
45 min
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

600 g
küpseid punaseid tomateid
2 tk
suurt kartulit
2 tk
porgandit
1 tk
suur sibul
4 tk
küüslauguküünt
2 spl
oliiviõli
400 ml
köögiviljapuljongit
200 g
soola ja musta pipart
värskeid ürte

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 °C. Lõika tomatid pooleks ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori sibul ja küüslauk. Lõika sibul neljaks. Lisa sibulasektorid ja küüslauk tomatite kõrvale. Nirista peale veidi oliiviõli ja maitsesta soola ning pipraga. Rösti 20–25 minutit kuni need on pehmed ja kergelt karamellistunud.
  2. Samal ajal koori kartulid ja porgandid. Lõika neljaks. Tõsta kartulid ja porgandid veega täidetud potti ja keeda pehmeks. Lase jahtuda.
  3. Nüüd tõsta kannmikserisse jahtunud kartul-porgand, röstitud tomatisegu ja 150 ml vett. Surista kõik ühtlaseks kreemiks. Vala siis supimass suurde potti.
  4. Lisa köögviljapuljong ja lase tasasel tulel vaikselt keeda. Lisa nüüd ka sulajuust.
  5. Sega kuni kõik on ühtlaselt sulanud. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri värskete ürtidega!
  6. RETSEPTI AUTOR

  7. Merilin Siimpoeg / www.koogikontor.ee

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.