Valentinipäeva jogurtitort

Hele koogipõhi

Alma Eesti võid 82% 215g
suhkrut 175g
suurt muna 3tk
jahu 270g
küpsetuspubrit 2,5tl
Alma Muah! kirsi-panna cotta maitselist koorejogurtit 220g
soola (noaotsatäis)

Tume koogipõhi

Alma Eesti võid 82% 200g
pruuni suhkrut 175g
suurt muna 3tk
jahu 230g
kakaopulbrit 30g
küpsetuspubrit 2tl
Alma Muah! kirsi-panna cotta maitselist koorejogurtit 200g
soola (noaotsatäis)

Vahukoore-jogurtivaht

Alma vahukoort 35% 2dl
suhkrut 1spl
Alma Muah! kirsi-panna cotta maitselist koorejogurtit 100g

Šokolaadikreem

Alma Eesti võid 82% 165g
tuhksuhkrut 80g
kondenspiima 65g
konjakit 2spl
kakaod 55g

Kirsikreem

Alma Eesti võid 82% 85g
tuhksuhkrut 40g
kondenspiima 35g
konjakit 1spl
kirsivedelikku 35g

Kaunistuseks

Šokolaadikaunistusi
Kirsse ja kirsikastet
Alma vahukoort 35%

Valmistamine

Hele koogipõhi:

1. Vahusta omavahel pehme või ja suhkur, lisa ükshaaval segades juurde munad.

2. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel ning lisa või-munasegule ja sega ühtlaseks tainaks.

3. Sega juurde Alma kirsi jogurt ning kalla tainas 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.

4. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit või kuni puutikk jääb peale kooki torkamist puhtaks. Peale küpsetamist lase veidike vormis jahtuda ning seejärel eemalda kook vormist ja tõsta restile kuni jahtub täielikult.

 

Tume koogipõhi:

1. Vahusta omavahel pehme või ja suhkur, lisa ükshaaval segades juurde munad.

2. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel ning lisa või-munasegule ja sega ühtlaseks tainaks.

3. Sega juurde kirsi jogurt ning kalla taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.

4. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit või kuni puutikk jääb peale kooki torkamist puhtaks. Peale küpsetamist lase veidike vormis jahtuda ning seejärel eemalda kook vormist ja tõsta restile kuni jahtub täielikult.

 

Vahukoore-jogurtivaht kihtide vahele:

Vahusta Alma vahukoor, suhkur ja jogurt tugevaks vahuks.

 

Šokolaadikreem:

Pehmenda või ja vahusta, sõelu juurde suhkur. Sega omavahel kondenspiim ja konjak ning lisa või-suhkrusegule. Lõpetuseks sõelu kreemile juurde kakao ning sega ühtlaseks massiks (Nipp! kõige parem kreem tuleb kui või ja kondenspiim on sama temperatuuriga).

 

Kirsikreem:

Valmista täpselt samamoodi nagu kakaokreemi, ainult kakao asemel lisa kirsivedelik.

 

Tordi kokku panemine:

1. Lõika mõlemad biskviidid pikuti pooleks (kokku saad neli biskviitpõhja ja biskviidi põhjad lao vaheldumisi, tume, hele, tume, hele ning biskviidi kumeram pool keera alla poole, et tort pealt sile oleks).

2. Pane tordialusele veidike kirsivedelikku ja esimesena pane tume biskviit siis määri 1/3 vahukoore-jogurtivahtu biskviidile, seejärel pane hele biskviit, uuesti 1/3 vahukoore-jogurtivahtu, lisa tume biskviit, siis määri uuesti 1/3 vahukoore-jogurtivahtu biskviidile ning lõpetuseks pane viimane biskviidikiht ja suru biskviite vähekene alla poole, et biskviitide vahele väga suuri vahesi ei jääks.

3. Nüüd, kui tort peaks olema külgedelt ebaühtlane siis lõika noaga ilusti ühtlaseks. Järgmiseks kata tordi seinad šokolaadikreemiga ja tordi pealiskiht kirsikreemiga.

4. Kaunista tort šokolaadi kaunistustega, kirsside ja kirsivedelikuga ning suhkruga vahustatud vahukoor pane pritskotti ning lase mõned tupsud tordile.

5. Lase koogil külmkapis veidike seista ja valmis ta ongi. Serveeri rohke kirsikastmega või tassi kange kohviga.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/