Sõbrapäeva red velvet

Põhi

magustamata kakaod 2 spl
õunaveiniäädikas 1,5 tl
nisujahu 200 g
speltajahu 150 g
maisitärklist 35 g
söögisooda 1 tl
soola 0,25 tl
suhkrut 100 g
toiduõli 70 g
muna 3
vaniljeekstrakti 2 tl
toiduvärvi, looduslikku 2-3 spl
Alma Eesti või 82% 200g 100 g
Valio Gefilus keefir 2,5% 1kg 100 g

Täidis ja kate

Alma vahukoor 35% 200ml 200 ml
kookoskreemi 100 g
laim 1
kookoshelbeid 40 g
Valio Viola sulatatud juust 185g 280 g
kaunistamiseks vaarikaid 150 g

Valmistamine

Pane ahi eelsoojenema 180 kraadi peale ja võta kaks 20 cm koogivormi, vooderda põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed kokku võiga.

 

Sõelu kokku jahu, maisitärklis, kakao, söögisooda ja sool. Pane see kõrvale.


 

Mikserda toasoe või ja suhkur kreemjaks vahuks.  Lisa õli, mikserda veelkord läbi, nii, et ained omavahel seguneksid. Lisa ükshaaval munad, hea, kui munad on eelnevalt külmkapist välja võetud, nii ei muutu koostis tükiliseks, iga muna lisamise järel mikserda korraks kõik läbi. Lisa vaniljeekstrakt ja õunaveiniäädikas ja sega kuni kõik ilusti segunenud. Lisa punane toiduvärv. Pane mikser madala kiiruse peale, lisa pool kuivainetesegust ja sega kuni tainas on ühtlane. Lisa keefir ning peale seda ülejäänud pool kuivainetest. Väldi ülesegamist. Jälgi, et taignasse tükke ei jääks.


 

Jaga taigen võrdselt kahe koogivormi vahel. Küpseta 30-35 minutit või kuni hambaork tuleb koogist puhtalt välja.  Lase kookidel resti peal vormi sees jahtuda, siis eemalda need vormist ning lase täielikult jahtuda. 


 

Täidise jaoks lisa kõik komponendid suuremasse kaussi ja mikserda tugevaks kreemjaks vahuks. Laimi puhul riivi sisse laimi koor ja pigista seejärel täidise sisse ka laimi mahl.


 

Võta jahutunud Red Velveti põhjad, aseta üks põhi koogivormi alusele, kus sa soovid tordi serveerida. Määri põhjale paksult täidist ja aseta peale teine kiht. Määri ka sellele kreemi nii peale kui kogu tordile külgedele.


 

Kaunista pealt vaarikatega, soovi korral riivi peale laimikoort.


 

Enne maiustamist lase seista ca 1 tund. See tort on mõnusalt rammus, samas pakub kookose-laimi kreem sellele mõnusat värsket täiendust. Iga amps on täis tõelist armastust, armastust hea toidu vastu. NB! Ja selle vastu, kes selle valmis küpsetas.

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/