Porgandi-piparkoogi kook

Põhi

kuivatatud jõhvikaid 40 g
muna 2
oliiviõli 30 g
tatrajahu 150 g
soodat 0,5 tl
suhkrut 45 g
soola 0,25 tl
keskmise suurusega porgandit 2
alkoholivaba Jõuluporter või viski 2 spl

Täidis

muna 2
Alma piparkoogimaitseline kohupiimakreem 380g 2 topsi
Alma hapukoor 20% 250g 100 g
piparkoogimaitseainet 1 tl

Glasuur

šokolaadi 100 g
Alma kohvikoor 10% 200ml 50 ml

Valmistamine

Haki kuivatatud jõhvikad väiksemateks tükkideks, vala peale ettenähtud kogus Jõuluporterit või viskit ja jäta ootele. 

 

Vahusta munad suhkruga, seejärel lisa sinna hulka oliiviõli ja vahusta veel paar minutit. Järgmiseks sega sinna juurde riivitud porgand, sega spaatliga läbi. Seejärel kalla segu hulka eelnevalt kokku segatud kuivained. Kõige lõpus lisa jõhvikad koos Jõuluporteri/ viskivedelikuga taignasse, sega läbi. 

 

Kasuta 24 cm koogivormi, kata selle põhi küpsetuspaberiga ja vala sinna tainas, ühtlusta spaatli abiga. Pani ahi eelsoojenema 180 kraadi juurde.

 

Täidise jaoks vahusta eelnevalt munad ja lisa sinna juurde ülejäänud täidise komponendid, vala taigna põhja peale.

 

Küpseta ahjus ca 35-45 min. Pane kook jahtuma. Glasuuri valmistamisel vala kastrulisse kohvikoor ja tükeldatud šokolaad, madalal kuumusel, samal ajal pidevalt segades kuni šokolaad on sulanud ja koorega segunenud. Vala glasuur jahtunud koogile. Kaunista soovi korral värskete jõhvikatega, mis sobivad sinna imeliselt oma maheda ja veidi hapuka maitsega. 

 

See on nii hea, et isegi päkapikud tulevad lõhna peale kohale!

 

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher www.marjaanavaher.ee/