Piparkoogimaitseline toorjuustukook

Põhi

piparkooke 200g
Alma Eesti võid 90g

Täidis

Valio Viola naturaalset toorjuustu 1kg
suhkrut 150g
vanillisuhkrut 1tl
muna 4tk
sidrunit 0,75tk

Piparkoogi kohupiimakreemi kiht

Alma piparkoogimaitselit kohupiimakreemi 380g
kakaod 10g
vaniljesuhkrut 1tl
Alma vahukoort 100g
želatiini (4g) 2 lehte

Šokolaadikreem

Eesti Alma võid 115g
tuhksuhkrut 200g
Nutellat 100g
Alma vahukoort 40ml

Valmistamine

Valmista kõigepealt koogi põhi. Selleks purusta piparkoogid ja sulata 90 g võid ning sega kokku. Suru saadud segu 20 cm suuruse koogivormi põhjale. Pane koogivorm külmkappi 10 minutiks.
Järgmisena valmista täidis. Selleks sega omavahel toasoe toorjuust, suhkrud, munad ja sidrunimahl ühtlaseks massiks ja vala koogivormi küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 150 kraadi juures 45 minutit.
Kui kook valmis, siis lase täielikult maha jahtuda.
Valmista piparkoogi kohupiimakate. Selleks pane želantiinilehed külma vette likku 5 minutiks. Nõruta kohupiimakreem üleliigsest vedelikust. Sega nõrutatud kohupiimakreem kakao ja vaniljesuhkruga. Kuumuta potis 100 g vahukoort, võta pott tulelt ning sega sisse üleliigsest veest tühjaks pigistatud želantiinilehed. Sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Lisa koore-želantiinisegu kohupiimakreemi hulka ja sega ühtlaseks massiks. Vala saadud kohupiimakreem jahtunud koogile ja pane külmkappi 3-4 tunniks tahenema. 
Viimasena valmista šokolaadikreem. Sega omavahel toasoevõi, tuhksuhkur ja nutella ning viimasena lisa vahukoor. Sega saadud segu ühtlaseks massiks. Pane pritskotti ja kaunista kook. 
Soovitan kooki serveerida hapukate marjadega, sest kook on üsna magus.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/