Pasha kohupiimakreemiga tort

Biskviit

muna 3
nisujahu 55 g
maisitärklist 30 g
küpsetuspulbrit 1 tl
suhkrut 60 g

Täidis

astelpaju moosi 300 g
Alma piim 2,5% 1L 50 ml
želatiinilehte 5
Alma vahukoort 35% 200 ml
Alma pasha kohupiimakreem 300g 400 g
rafineerimata roosuhkrut 60 g
šokolaadimunad (täidiseks, lisad kõige lõpus) 100 g

Kate

mangopüree 100 g
toorjuustu 200 g

Valmistamine

Alustuseks valmista biskviit.

Pane ahi 200 kraadi juurde eelsoojenema (ülevalt-alt õhk). Valmista ette 22 cm koogivorm, vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Nipp! Külgedele jääb küpsetuspaber paremini kinni, kui määrid need eelnevalt rasvainega kokku.

 

Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kokku kuivained. Lisa kuivained sõeludes munavahule ja sega ettevaatlikult spaatliga läbi. Küpseta ahjus ca 25 min. Tõsta välja ja jäta jahtuma.

 

Valmista täidis

Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim, vahusta veelkord miksriga läbi. Vala kastrulisse piim ja lase soojaks, mitte keema! Pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ja lisa tüki haaval piimale. Nüüd vala see želatiinisegu, samal ajal kiirelt segades vahukoore kohupiima segule.

 

Võta jahtunud biskviit ja lõika kaheks, tee ülemise kihi sisse morsiklaasi suurune auk (jäta augukoha biskviit alles). Pane üks biskviidipõhi koogivormi, samasse suurusesse, milles biskviiti küpsetasid. Kata põhi astelpajumoosiga, nüüd aseta selle keskele sama morsiklaas mille järgi ülemise kihi augu lõikasid. Kui morsiklaas esimese põhja keskel, kalla sellele vahukoore ja kohupiima segu. Pane selle peale teine biskviidikiht, nii et morsiklaasi ääred jäävad augu kohast üle. Pane külmakppi vähemalt 6 tunniks või üleöö külmkappi.

 

Võta klaas tordi keskelt ettevaatlikult keerates välja, aseta šokolaadimunad augu sisse ja pane selle peale biskviit, mis vormist alles jäi. Tadaa, nii jääb alles üllatus ja munad ei lähe kattekreemiga kokku.

 

Valmista kate

Vahusta toorjuust miksriga ja lisa mangopüree. Kata pealmine biskviidikiht toorjuustu-mangokreemiga. Süüa võib muidugi kohe, sest seda headust ja üllatust on juba nagunii kaua oodatud!

 

See hetk, kui lapsed avastavad üllatusmunad tordi seest, need rõõmu täis kilkavad naeratused, on nii lahe! Seega küpsetama!

 

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/