Leivakreem tumeda šokolaadiga Eesti Vabariigi aastapäevaks

musta rukkileiba 250 g
vett 350 ml
rafineerimata roosuhkrut 70 g
tumedat šokolaadi 40 g
Alma piim 2,5% 1L 1 l
leivaviilu krõbeda purulisandi jaoks 2
Alma Eesti või 82% 200g 1 spl
kaneeli 1 spl
suhkrut 1 spl

Valmistamine

Pane vesi keema ja sinna sisse kohe ka leivaviilud ja suhkur. Lase keeda nii kaua kuniks sellest on saanud ühtlane kreem. Võta pott pliidilt ja sega sisse tume šokolaad. Valmista krõbedik, viiluta leib väikesteks tükkideks ja pruunista pannil koos või, suhkru ja kaneeliga. Kui soovid väga peenikest puru, võid veel purustajaga peenemaks lasta. Võta korraliku suurusega supikauss, siis ei pea koguaeg seda täitmas käima. Lisa leivakreem, pudista selle peale puru ja soovi korral külmutatud vaarikaid. Vala peale külma piima ja naudi.

 

Mõnus klassika, millele tume šokolaad vägagi mõnusa lisanoodi annab! Lihtne, uhke ja hää!

 

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/