Jõuluvürtsidega kõrvitsakook Alma jäämarja kohupiimakreemiga

Koogipõhja koostisosad

L suuruses muna 3
suhkrut 150 g
kõrvitsapüreed 200 g
sidrunimahla 2 tl
jahu 100 g
jahvatatud kaneeli 2 tl
küpsetuspulbrit 1 tl
jahvatatud ingverit 0,75 tl
soola 0,5 tl
jahvatatud muskaatpähklit 0,5 tl
purustatud kreeka pähkleid 125 g
pisut suhkrut rätikule raputamiseks

Täidise koostisosad

Alma jäämarja kohupiimakreemi 300 g
tuhksuhkrut 50 g
Alma Eesti võid 100 g

Valmistamine

Vooderda küpsetusplaat suurusega 40*25 cm küpsetuspaberiga. Vahusta mune ca 3 minutit ja lisa väikeste osadena suhkur. Vahusta kuni segu muutub helekollaseks. Lisa segule kõrvitsapüree ja sidrunimahl.

Sega omavahel jahu, muskaatpähkel, ingver, sool, kaneel ja küpsetuspulber. Lisa kuivainete segu muna-kõrvitsasegule ja sega ühtlaseks taignaks. Määri taigen ühtlase kihina pannile ja kata purustatud kreeka pähklitega.

Küpseta 190 C juures ca 12-14 minutit. Jahuta 5 minutit. Tõsta kook suhkruga ülepuistatud köögirätikule (pähklitega pool jääb vastu rätikut). Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber. Rulli koogipõhi kokku alustades pikemast küljest. Lase täielikult jahtuda.

Vahusta või (toatemperatuuril) tuhksuhkruga heledaks vahuks ja lisa kohupiimakreem. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.

Määri kreem koogipõhjale.

Keera kook rulli alustades pikemast küljest.

Lase koogil seista külmkapis vähemalt 1 tund enne serveerimist.

 

Retsepti autor Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever. triinuvosu.blogspot.com