Jõulune tiramisu

espressot 160 ml
Savoy küpsiseid 36 tk
Alma vahukoor 35% 200ml 200 ml
mascarponet 250 g
Alma puding vanilli 230g 2 topsi
apelsin 1 tops

Valmistamine

Riivi apelsini koor ja seejärel koori ja viiluta apelsinist õhukeset poolkettad. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa toasoe mascarpone, mikserda läbi. Vala segule juurde vanillipuding, topsi haaval, samal ajal vaikselt mikserdades. Viimasena lisa riivitud apelsinikoor. Sega ühtlaseks.

 

Hakka kausi põhja laduma Savoy küpsiseid, kastes need eelnevalt kiirelt jahutunud espressost läbi. Kui üks kiht küpsiseid katab kausi/vormi põhja määri sellele peale keskmine kiht kreemi. Külgedele lisa viilutatud apelsin. Korda tegevust niikaua kui koostisosad on otsas. Sõltuvalt, kui kõrget tiramisut eelistad, kas kahe või kolme kihilist.

 

Lase külmkapis ca 4 tundi enne serveerimist seista. Enne maiustamist raputa peale kakaod.

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/