Jõuluhõnguline pulgakook

14 portsjonit

Šokolaadikook

Alkoholivaba glögi 3 dl
Alma Eesti võid 200 g
Tumedat šokolaadi 200 g
Suhkrut 3 dl
Muna 2 tk
Nisujahu 4 dl
Küpsetuspulbrit 2 tl
Piparkoogimaitseainet 2 tl

Glögi-suhkruglasuur

Alkoholivaba glögi 1 spl
Tuhksuhkrut 1,5 dl
Punast toiduvärvi

Kaunistamiseks

Suhkrupärlid
Triibulised kepikese kujuga jõuluteemalised karamellikommid

Valmistamine

Šokolaadikook

  • Mõõda kastrulisse glögi, sulatatud või ja šokolaad. Sega, kuni segu on ühtlane, lase pisut jahtuda.
  • Lisa suhkur ja muna. Sega ühtlaseks massiks.

  • Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine.

  • Lisage jahusegu glögi-šokolaadisegule.

  • Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (u. 25 x 30 cm). Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni kook on küps.

 

Glögi-suhkruglasuur

  • Mõõda kaussi glögi, tuhksuhkur ja toiduvärv. Sega ühtlaseks ning pane segu dekoreerimiseks kilekotti.

 

Kaunistamine ja serveerimine

  • Lõika jahtunud kook kolmnurkseteks tükkideks.

  • Kaunista kookitükid glögi-suhkruglasuuriga ning suhkrupärlitega. Pista karamellikommi pulk koogi laiemasse otsa nagu pulgajäätisel.

 

 

Meeleolukaid pühi!