Isamaaline šokolaadikook

Biskviit (2tk)

jahu 280g
suhkrut 400g
kakaopulbrit 90g
küpsetuspulbrit 10g
soodat 10g
Valio Gefilus keefirit 225g
rapsiõli 225g
muna 2tk
keevat vett 225g

Kreem

Alma Eesti võid 90g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 2 pakki
suhkrut 2-3sl
vaniljesuhkrut 1tl
Alma vahukoort 2dl

Valmistamine

Sega biskviidi kuivained omavahel läbi. Teises kausis sega omavahel keefir, õli, munad ja lisa segades need kuivaintele, sega kõik ühtlaseks massiks ning järgmisena lisa taignale sorts haaval keevat vett ise samal ajal segades.

Vala taigen kahte 18 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 130 kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit.

Lase põhjadel jahtuda ja eemalda vormist.

Kreemi valmistamiseks, vahusta omavahel või ja suhkur, sega juurde toorjuust. Vahusta vahukoor vähese suhkruga tugevaks vahuks ja sega alt üles toorjuustukreemi hulka.

Kui biskviidid on jahtunud siis immuta koogipõhjad limoncello likööriga. Kreemi kogus jaga kaheks, jäta üks naturaalset värvi ning teine värvi loodusliku toiduvärviga siniseks. Aseta esimene koogipõhi serveerimisalusele, määri koogi peale valge kreem, tõsta peale teine biskviit. Koogi kõige pealmisele kihile aseta peale ohtralt sinist kreemi ning alumisele koogi osale määri valget kreemi ka servadele, ühesõnaga tee nõnda nagu Eesti lipp välja näeb :)

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/