Hõrk küpsisekook

6 portsjonit

Kakaoküpsiseid 180 g
Võid 100 g
Alma kakao toiduvalmistamise kohupiimakreemi 380 g
Alma kirsi jogurtimaiust 200 g
Želatiini 7 lehte
Granaatõuna 1 tk
Hurmaad 1 tk
Õunamahla 0,5 dl

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga.

 

Täidise jaoks sega kokku Alma toiduvalmistamise kohupiimakreem ja jogurtimaius (suhkrut lisada ei ole vaja). Paisuta želatiini külmas vees kuni 10 minutit ja pigista kuivaks ning lahusta kuumas õunamahlas.

 

Viiluta hurmaa ja puhasta granaatõun seemneteks.

 

Võta 6 silikoonist portsjonvormi või suuremat muffinivormi ja suru iga põhja õhuke kiht küpsisepuru, peale vala kiht kohupiimasegu, seejärel hurmaaviil ja siis jälle kohupiimasegu ning kiht küpsisepuru. Aseta vormid tunniks kuni kaheks külma ja seejärel kummuta taldrikule ning serveeri granaatõunaseemnetega.

 

PS! Seda kooki võib valmistada kolmel viisil:

1. Kasutades portsjonvorme, nagu algne retsept ette näeb

2. Kasutades ühte suuremat umbes 18 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi

3. Jättes koogist välja želatiini, võib luua hoopis kihilise kausikoogi või pokaalimagustoidu, ladudes vaheldumisi küpsisepuru, kreemi ja puuvilju. Viimane variant valmib väga kiiresti, ei vaja enne serveerimist seismist ja on jõukohane ka lastele!

 

  Ilusat isadepäeva!

  Jaanika ja Signe