Aprikoosi-maasikakook valentinipäevaks

12 portsjonit

Põhi

Šokolaadiküpsiseid 180 g
Sulatatud Alma Eesti võid 70 g

Täidis

Alma vahukoort 4 dl
Suhkrut 5 spl
Vanillisuhkrut 1 tl
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 300 g
Aprikoosipoolikut 5 tk
Peotäis maasikaid
Aprikoosikompoti vedelikku 0,5 dl
Želatiini 7 lehte

Kaunistamiseks

Aprikoosi 5 tk
Maasikaid 10 tk

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaeud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.
Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde kohupiimakreem.
Viiluta aprikoosid ja kata põhi aprikoosiviilude ning maasikatega. Kui kasutad külmutatud maasikaid, siis lase neil enne korralikult ära sulada.
Pane želatiinilehed külma vette likku ja lase neil paisuda 10 minutit ning lahusta need seejärel kuumas kompotivedelikus.
Nirista želatiin pidevalt segades täidise hulka ja vala täidis põhjale. Kaunistamiseks püreeri eraldi aprikoosid ja maasikad ning vea koogile püreest triipe ja joonista hambatiku abil meelepäraseid mustreid.
Tõsta kook 2-ks tunniks kuni üleöö jahedasse tarduma.

 

 

Imelist valentinipäeva!

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi