Apelsinišarlott
6 portsjonit
Apelsini | 2 tk |
Želatiinilehte | 4 tk |
Apelsinimahla | 1 dl |
Alma maitsestamata kohupiimakreemi | 250 g |
Suhkrut | 1 spl |
Tumedat šokolaadi | 25 g |
Alma vahukoort | 2 dl |
Valmistamine
Koori apelsinid ja lõika õhukesteks viiludeks. Eemalda seemned. Kata väike ümarapõhjaline kauss toidukilega ja aseta apelsiniviilud kausi põhjale ja külgedele. Pane želatiinilehed külma vee sisse pehmenema (umbes 5 minutit) ja seejärel sulata kuumas apelsinimahlas (võid kasutada ka värskelt pressitud apelsinimahla).
Sega Alma maitsestamata kohupiimakreem, želatiiniga apelsinimahl, suhkur ja purutstatud šokolaad. Vahusta teises kausis Alma vahukoor tugevaks vahuks ja lisa see ettevaatlikult kohupiima segule. Vala kogu segu apelsiniviiludele.
Kata kauss toidukilega ja aseta paariks tunniks või terveks ööks külmkappi, kuni kook on kenasti tahenenud.
Enne serveerimist kummuta tort alusele ja puista peale šokolaadipuru.
Head isu!