Laureni Mac and Cheese

makaronid 500g
Alma Eesti või 82% 200g 80g
jahu 50g
Alma piim 2,5% 1,5L 700ml
Alma vahukoor 35% 400ml 230ml
Valio Atleet Cheddar riivjuust 200g 400g
sool, pipar

Kate

riivsai 100g
Alma Eesti või 82% 200g 30g
Valio Forte Classico riivjuust 80g 30g
paprikapulber 1tl

Valmistamine

Pane ahi 180C soojenema. Keeda pasta paki juhiste järgi (1 min vähem kui al dente). Samal ajal, kui makaronid keevad, sulata potis või ja vispelda juurde jahu (1 min). Lisa külm piim ja vahukoor, vispelda korralikult ja soojenda keemiseni. Kui segu on podisema hakanud, vispelda veel paar minutit kuni paksenemiseni. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riivjuust ja sega kuniks juust on sulanud. Sega omavahel juustukaste ja makaronid, seejärel vala ahjuvormi. 

 

 

Katte jaoks sega riivsai sulavõi, paprikapulbri ja parmesaniga. Puista makaronidele. Küpseta ahjus ca 25 minutit. Serveeri värske salatiga.

 

Retsepti autor: Lauren Villmann