Krõbe keefirikana

Keefirimarinaad

Alma keefir 2,5% 1kg 500 ml
Alma täispiim vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2% 0,5L 500 ml
sibul, õhukeselt viilutatud 1
jalapeno pipart, seemned eemaldatud, viilutatud 6
meresoola 12 g
kanakintsuliha, kondita ja nahata 1 kg

Paneering

nisujahu 1 kg
sibulapulbrit 35 g
meresoola 30 g
suitsutatud paprikapulbrit 20 g
kuivatatud tüümiani 8 g
cayenne pipart 5 g

Grillitud mais

eelnevalt keedetud maisitõlvikut 2
suitsutatud paprikat
meresoola
Alma Eesti või 82% 200g 50 g
küüslaugu küünt 2
kooritud ingverit 2 cm pikkune jupp
oliiviõli

Chipotle kaste

Alma maitsestamata kreeka jogurt 180g 1 tops
laimi mahl 0,5
meresool
Tabasco kaste

Valmistamine

Alusta söögi tegemist marinaadi valmistamisega. Sega omavahel keefir, piim sibul, jalapeno pipar ja sool, sega kuni sool on lahustund.
Lõika kanast umbes 7 cm suurused tükid ja pane marinaadi, kata nõu kaanega ning hoia ööpäev külmikus. 

Paneeringu jaoks sega omavahel kõik koostisained.

Kurna marinaad läbi tiheda sõela, vedelik ja kana jäta alles. Korja välja sibul ja jalapeno viilud ning viska need minema.

Kata kõigepealt kana tükid jahusegusse, seejärel keefiri marinaadi  ja viimasena jälle jahusegusse.

Pane kanad sügavkülma seniks, kuni oled valmis friteerima.

Friteeri paneeritud kanad 165 kraadises rapsiõlis kuni on krõbe, kuldne ja läbiküpsenud. Sisetemperatuur peab olema vähemalt 65 kraadi.
 
Sega mais kokku purustatud küüslaugu, ingveri, meresoola, suitstutatud paprika ja võiga.
 
Kuumuta pannil oliiviõli ning grilli mais kuldpruuniks. Grillitud maisi serveeri chipotle kastme ja värskelt riivitud parmesani ning murulauguga. 
 
Kastme jaoks sega kõik komponendid kokku ja ongi valmis serveerimiseks. 
 
Head isu!