Kõrvitsalasanje

8 portsjonit

kõrvitsat 1kg
sibulat 1tk
porgandit 3tk
hakkliha 500g
Alma Eesti võid 3sl
jahu 2sl
Alma piima 750ml
muskaati 1,2tl
Valio Atleet Cheddar riivjuustu 1kg
soola, pipart, oliiviõli

Valmistamine

Koori kõrvits ja lõika õhukesteks viiludeks.

Koori ja tükelda sibul ning riivi porgand ja prae neid õlis, lisa hakkliha ja prae, kuni see on pruunistunud ning maitsesta hakklihasegu soola, pipra ja muskaadiga.

Sulata potis Alma Eesti või ja lisa jahu ning kuumuta segu, vala juurde piim ja kuumuta kastet pidevalt segades paksenemiseni. Eemalda kaste tulelt ja sega sisse 750 g Cheddar riivjuustu. Sega kuni kaste on ühtlane ja juust sulanud.

Määri ahjuvorm õliga ja aseta põhjale üks kiht kõrvitsaviile. Kata see poolega hakklihasegust ja vala peale kolmandik juustukastmest. Kastme peale lao uuesti kõrvitsaviilude kiht, seejärel teine pool hakklihasegust ja teine kolmandik juustukastmest. Lao vormile viimane kiht kõrvitsaviile ning kata ülejäänud juustukastmega.  Küpseta lasanjet eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 40 minutit, seejärel kata vorm ülejäänud riivjuustuga ja küpseta veel 10 minutit.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi