Kahekordne kukeseene burger
burgeri kuklit | 3tk |
Frillise salati lehti | |
punase sibula rattaid |
Kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste
Alma maitsestamata kreeka jogurtit | 370g |
päikesekuivatatud tomateid | 100g |
Heinz sojakastet | 1sl |
worcestershire kastet | 1tl |
Veiselihast burgerid
kvaliteetset veisehakkliha | 250g |
dijoni sinepit | 1tl |
Valio Atleet Cheddar juustu | 6 viilu |
meresoola | |
musta pipart |
Praetud kukeseened
värskeid kukeseeni | 4 peotäit |
oliiviõli | 1sl |
Alma Eesti võid 82% | 30g |
küüslauguküüs | 1tk |
Valmistamine
Kõigepealt valmista kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. Selle jaoks kaalu blenderisse üks pakk maitsestamata kreeka jogurtit, päikesekuivatatud tomatid, sojakaste ja worcestershire kaste ning blenderda ühtlaseks massiks. Kontrolli maitset ning vajadusel lisa sojakastet juurde.
Järgmisena valmista hakklihamass. Selleks sega kõik koostisained omavahel. Vormi sellest kaks pihvi ja prae oliiviõlis mõlemalt poolt ning seejärel aseta Cheddar juustuviilud burgeritele. Keera kuumus kõige madalama peale ja kata pann kaanega ning küpseta valmimiseni.
Praetud kukeseente jaoks kuumuta pannil õli ja või ning seejärel prae kukeseened. Kukeseente praadimise poole peal lisa pannile hakitud küüslauk ja prae valmimiseni.
Rösti ahjus pooleks lõigatud kuklid krõbedaks. Seejärel aseta iga kukli lõigatud poolele kaste, siis salati leht, veiselihaburger, uuesti kukkel, kaste, praetud kukeseened, sibularattad ja viimasena kukli pealmine osa.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/