Kahekordne kukeseene burger

burgeri kuklit 3tk
Frillise salati lehti
punase sibula rattaid

Kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste

Alma maitsestamata kreeka jogurtit 370g
päikesekuivatatud tomateid 100g
Heinz sojakastet 1sl
worcestershire kastet 1tl

Veiselihast burgerid

kvaliteetset veisehakkliha 250g
dijoni sinepit 1tl
Valio Atleet Cheddar juustu 6 viilu
meresoola
musta pipart

Praetud kukeseened

värskeid kukeseeni 4 peotäit
oliiviõli 1sl
Alma Eesti võid 82% 30g
küüslauguküüs 1tk

Valmistamine

Kõigepealt valmista kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. Selle jaoks kaalu blenderisse üks pakk maitsestamata kreeka jogurtit, päikesekuivatatud tomatid, sojakaste ja worcestershire kaste ning blenderda ühtlaseks massiks. Kontrolli maitset ning vajadusel lisa sojakastet juurde.
Järgmisena valmista hakklihamass. Selleks sega kõik koostisained omavahel. Vormi sellest kaks pihvi ja prae oliiviõlis mõlemalt poolt ning seejärel aseta Cheddar juustuviilud burgeritele. Keera kuumus kõige madalama peale ja kata pann kaanega ning küpseta valmimiseni.
Praetud kukeseente jaoks kuumuta pannil õli ja või ning seejärel prae kukeseened. Kukeseente praadimise poole peal lisa pannile hakitud küüslauk ja prae valmimiseni. 
Rösti ahjus pooleks lõigatud kuklid krõbedaks. Seejärel aseta iga kukli lõigatud poolele kaste, siis salati leht, veiselihaburger, uuesti kukkel, kaste, praetud kukeseened, sibularattad ja viimasena kukli pealmine osa.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/