Grillmeistri lõheliblikad

5 portsjonit

lõhe- või forellifileed 800 g
fariinsuhkrut 1/2 dl
Dijon'i sinepit 1/2 dl
sojakastet 2 sl
valgeveiniäädikat 1 sl

Kaste

Alma maitsestamata jogurtit 200 g
riivitud ingverit 1/4 tl
fariinsuhkrut 2 tl
tšillipipart 1/4 tl
laimimahla 2 sl
purustatud küüslauguküünt 2

Valmistamine

Aja grill kuumaks. Lõika kala 6 cm laiusteks tükkideks. Tee iga kalatüki keskele nahani ulatuv sisselõige ja keera nahapooled üksteise vastu, et tekiksid liblikad. Sega omavahel fariinsuhkur, sinep ja sojakaste. Tõsta segust kaks lusikatäit eraldi kaussi ja sega juurde valgeveiniäädikas. Kasta lõheliblikad fariinsuhkru-sinepi-sojakastmesegusse ja grilli paar minutit. Keera teine pool ning pintselda liblikate küpsenud külge valgeveiniäädika seguga.

Sega Alma maitsestamata jogurt ülejäänud kastme komponentidega ja serveeri grillitud lõheliblikatega.

 

Suhkru-sinepi-sojakaste annab kalale hõrgu maitsenüansi ning jogurtikaste muudab kala mahedalt suussulavaks.

 

 

Head grillimist!